tisdag 13 juli 2010

En go sommar har kommit med allt vad de innebär: Sol,varmt,glass,pommac,bada,sola,båt,strand,ljumna kvällar, grill, mys på altanen,åska å regn, saft med sugrör,latis,hängmatta,klippor,baddräkt,fräknar, listan kan bli lång!

Men en sommar utan en god Rabarberpaj e ingen rigtig sommar! här kommer ett bra recept på en god sådan. Håll till Godo!

Knäckig rabarberpaj


Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform.
Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna,
grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar